Bananenbrood
Ingrediënten voor 4 personen:
3 bananen
100 gram havermout
70 gram volkorentarwemeel/speltmeel/bloem/etc.
2 eieren
3 eetlepels kokosvet of andere olie
2 eetlepel melk (naar keuze)
2 theelepels bakpoeder
3 eetlepels honing
Snuf zout
Olie of boter om bakvorm mee in te vetten
Vulling: naar wens kun je allerlei kleine restjes toevoegen zoals: rozijnen, gedroogde vruchten, nootjes, kokos, etc.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.
Doe de bananen, eieren, havermout, bloem, vet, melk, bakpoeder, honing en zout in de beslagkom.
Mix alles goed met een staafmixer. Gebruik je een gewone mixer? Prak de bananen dan van tevoren fijn.
Meng de vulling door het beslag.
Vet het bakblik in en leg er een stuk bakpapier in. Schep het beslag in de vorm.
Bak het brood voor 45-60 minuten in de oven. Check of hij gaar is door een prikker in het brood te steken, komt hij er schoon uit dan is hij gaar. Het kan zijn dat je brood meer dan een uur nodig heeft.
Serveer het bananenbrood warm met een lekkere klodder slagroom of met een bolletje ijs en wat rood fruit.