Kruidige bananensoep
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el fijngesneden verse gember
- 2 overrijpe bananen (wist je dat je deze in de vriezer kunt bewaren?)
- 200 ml groentebouillon
- 200 ml kokosmelk
- 1-2 tl kerriepoeder
- Zout, peper, chilivlokken en olie naar smaak
- Pinda’s en verse koriander, ter garnering.
Bereiding:
Snijd ui, knoflook en gember fijn. Verhit olie in een grote pan en fruit ui, knoflook en gember 3-5 minuten.
Snijd de banaan in plakjes en voeg toe. Blijf roeren tot het mengsel begint te karamelliseren en goudbruin kleurt. Voeg dan de bouillon en de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
Breng op smaak met kerriepoeder, peper, zout en chilivlokken.
Rooster de pinda’s in een droge koekenpan. Garneer de soep met pinda’s en verse koriander.