WhatsApp Image 2022 01 05 at 14.54.14

Carpaccio van broccolistronken 

(bron: Too Good To Go)

Ingrediënten voor 4 personen:

    • 2 broccolistronken
    • Snuf zeezout
    • 2 tomaten in blokjes
    • ½ groene peper (fijngehakt)
    • sjalot (gesnipperd)
    • 1 teen knoflook (fijngehakt)
    • 1 el rijstazijn
    • limoenen (sap en rasp)
    • 5 el olijfolie
    • 3 el tahin
    • Water of groentebouillon
    • 1 el pecannoten (even roosteren en dan fijnhakken

Bereiding:

Vul een pan met water op het vuur voeg een snuf zout toe en blancheer de broccolistronken in zijn geheel voor 3 minuten. Haal daarna de stronken uit het water en spoel ze af met koud water.

Doe in een mengkom de blokjes tomaat, groene peper, sjalot, knoflook, sap en rasp van 1 limoen, 2 el olijfolie en wat zeezout. Meng deze ingrediënten.

Doe in een andere mengkom de tahin, sap van de andere limoen en wat water of bouillon. Meng dit tot een dressing en breng op smaak met zout en peper.

Schaaf met een mandoline mooie dunne plakjes van de broccolistronken en leg de plakjes dakpansgewijs op een bord.

Leg de tomatensalsa in het midden en verdeel eventueel wat tomaten pitjes over de borden. Sprenkel met een lepel de dressing over de borden en strooi er de fijngehakte pecannoten over. Eventueel kun je er nog wat druppels olijfolie overheen sprenkelen.

Eet smakelijk!