engelse crumble

Engelse Crumble

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de vulling:

  • 400 gram fruit (bijvoorbeeld, rabarber, aardbeien, frambozen, appel en rozijnen)
  • 150 gr suiker
  • 15 ml port of een restje likeur

Voor de crumble:

  • 100 gr bloem
  • 30 gr havermout
  • 100 gr koude boter
  • 80 gr suiker
  • Mespunt zout

Bereiding:

Verwarm de oven tot 190 graden. Snijdt het fruit in kleine stukjes en meng met suiker en port/likeur.

Meng in een kom bloem, suiker, havermout en zout. Snijdt de boter in kleine stukjes en kneedt het geheel met koele hand tot een kruimelig geheel.

Doe het fruit in een ingevette ovenschaal en strooi daar de kruimellaag overheen. Bak dit in het midden van de hete oven, tot de kruimellaag goudbruin is.

Serveer de crumble warm, eventueel met slagroom of een bolletje ijs.