logo greendish
logo provincie gelderland e1638957870489

Gelderland van Morgen

Samen met Greendish, de Provincie Gelderland en vele andere organisaties, gaan we ondernemers in de horeca, zorg, catering en retail ondersteunen bij het verduurzamen van het voedselaanbod en tegengaan van voedselverspilling. Onze focus ligt daarbij op minder voedsel verspillen in de horeca en retail. Daarnaast is er aandacht voor een meer plantaardige voeding, meer lokale en duurzame producten op de kaart en in het schap. Het programma start in januari 2022.

Het programma is ambitieus. Zo wil de Provincie in de horeca, catering en zorg meer dan 10 miljoen borden ‘vergroenen’ en 15 tot 25% minder voedsel verspillen. Dit moet een CO2-reductie opleveren van 30-40%.

Het programma wordt door tal van partners gedragen en ondersteund, zodat er gezamenlijk zoveel mogelijk impact gerealiseerd wordt. Inmiddels hebben 36 organisaties zich al aangesloten. De uitvoering van het programma wordt gedaan door Greendish, samen met een aantal onderaannemers, waar stichting VoedselSurplus er een van is. 

Op de kaart kun je zien welke organisaties in Gelderland al voedselversilling reduceren door overschotten te doneren of door ermee te werken.