Italiaanse groentensoep

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 2 zakken ingevroren mediterrane (Franse, Italiaanse, Provençaalse, etc) roerbak of wokgroentes
  • 2 blikken tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 bouillonblokjes
  • 4 eetlepels pesto
  • 4 el geraspte parmezaanse kaas
  • 4 el pijnboompitjes
italiaanse groentensoep

Kook 1 liter water en gooi daar de bevroren groentenmixen, de knoflook, de bouillonblokjes en de 2 blikken met tomaten in. Laat 20 minuten koken. Neem dan de pan van het vuur en pureer de groenten tot er een mooie gladde saus is ontstaan. Roer er nog een liter water doorheen en laat de soep nog minimaal 10 minuten doorkoken. Schep er 4 eetlepels pesto doorheen. Schep de soep in borden en garner ieder bord met een beetje pesto, 1/2 el parmezaanse kaas en 1/2 el pijnboompitjes.