Oosterse groentensoep
Ingrediënten voor 8 personen:
- 800 gram oosterse (Thaise, Chinese, etc) roerbakgroentes.
- 2 blikken (van 400 ml) kokosmelk
- stengel citroengras
- rode peper (in kleine stukjes gesneden) of 2 theelepels sambal
- 2 teentjes knoflook (in kleine stukjes gesneden) of een theelepel knoflookpoeder
- 4 bouillonblokjes
- (1 bosje korianderblad)
- (geroosterd amandelschaafsel)
Bereiden:
Kook 1/2 liter water en gooi daar de bevroren groentenmixen, de knoflook en de bouillonblokjes in. Kneus de citroengrasstengel en doe hem in de pan. Laat 20 minuten koken. Neem dan de pan van het vuur, vis de citroengrasstengel er uit en pureer de groenten tot er een mooie gladde saus is ontstaan. Roer er nog een liter water doorheen en vervolgens de 2 blikken met kokosmelk, breng de soep weer aan de kook en doe de in kleine stukjes gesneden peper er in. Laat de soep nog 10 minuten doorkoken. Serveer de soep en strooi er eventueel een beetje korianderblad en geroosterd amandelschaafsel overheen.