Pannacotta van bloemkool
Ingrediënten voor 4 personen:
- 300 g bloemkool
- 5 extra roosjes bloemkool
- 20 gr suiker
- 2 blaadjes gelatine
- 2 verse vijgen of ander fruit ter decoratie
- 4 el vloeibare honing
- 100 g witte chocolade
- 300 ml room

Bereiding:
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Verdeel de bloemkool in roosjes, spoel ze en laat ze goed uitlekken. Maal ze fijn in de keukenmachine.
Breng de room tot tegen de kook aan. Breek de witte chocolade in stukken en laat die al roerend smelten in de room. Voeg de bloemkool toe en mix het geheel mooi glad.
Knijp de gelatine uit en los op in de warme crème. Verdeel de crème over 4 kommetjes, laat afkoelen en zet minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Spoel de vijgen (of ander fruit) en snij ze in fijne plakjes. Rasp de 5 bloemkoolroosjes fijn. Garneer elke panna cotta met een paar plakjes vijg en lepel er wat vloeibare honing over. Werk af met de geraspte bloemkool en serveer.