Wij zijn in onze winkel veel bezig om voedselverspilling tegen te gaan. Dit doen we door zeer zorgvuldig te bestellen. Producten die toch nog overblijven gaan naar een lokaal project van VoedselSurplus. Er wordt gekookt voor eenzame ouderen die de maaltijd met elkaar eten. Dat zorgt ook voor onderling contact tussen ouderen. En we doneren een klein deel van onze overgebleven groente dat niet meer verkocht kan worden, aan een lokale dierenverzorger. Op deze manier zorgen we ervoor dat er bijna geen eten verloren gaat.

Edwin Holtrop

Ondernemer, Plus Bennekom

Plus supermarkten

In verschillende gemeenten hebben we (met steun van de betreffende gemeentes) Plus supermarken gekoppeld aan sociale restaurants. We hebben samenwerkingen geïnitieerd in Rotterdam, Utrecht en Ede.

De overschotten van Plus vestigingen worden gedoneerd aan verschillende sociale restaurants. Wekelijks worden ongeveer 275 maaltijden voor kwetsbare inwoners van de verschillende gemeentes van extra vlees en groenten voorzien. Per maand worden er dus zo’n 1100 maaltijden ondersteund.

De samenwerking tussen VoedselSurplus en de Plus wordt nog uitgebreid. Het aantal mensen wat hier profijt van heeft zal daardoor nog toenemen.

Op de kaart kun je zien welke Plusvestigingen sociale waarde maken met voedseloverschotten.