Polle Janssens, directeur-bestuurder en Rick Haagenaars, horeca manager van Resto van Harte Den Bosch over de samenwerking met VoedselSurplus.

Resto VanHarte

Resto VanHarte en Stichting VoedselSurplus slaan de handen ineen om voedselverspilling waardevol te maken voor de doelgroep van Resto VanHarte.
Dit is een unieke samenwerking waarbij we voor de resto’s duurzame samenwerkingen met lokale supermarkten op zetten en hun koks en vrijwilligers trainen in het voedselveilig omgaan met overschotten en zo verspillingsvrij mogelijk koken.

 

Via deze trainingen vergroten we eveneens het bewustzijn over voedselverspilling en geven we tips om zo verspillingsvrij mogelijk te werken in de keuken. Voor de gasten van de Resto’s organiseren we een speciale ‘no-waste’-avond waarbij zij kunnen genieten van een verspillingsvrij diner en via een gezellige en laagdrempelige pubquiz informatie krijgen over het reduceren van voedselverspilling.

Hierdoor reduceren wij verspilling van voedsel in de Resto’s en bij de mensen thuis en zorgen wij ook voor lagere kosten in de lokale Resto‚Äôs waardoor zij de lage prijs voor een driegangendiners kunnen blijven hanteren.

Op de kaart kun je zien welke Resto’s in Nederland al gebruik maken van voedseloverschotten.