Shakshuka met restjes
Ingrediënten voor 4 personen:
- 6 rijpe tomaten
- 2 rode paprika
- 4 teentjes knoflook
- 1 bos lente-ui
- milde olijfolie
- peper en zout
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl komijnpoeder
- 4 eieren
- optioneel: koriander, witte kaas of Marokkaans brood
Bereiding:
Kijk voor je boodschappen gaat doen in de koelkast, je kunt bijvoorbeeld de paprika prima vervangen door spinazie, pompoen, courgette of aubergine en in plaats van lente-ui kun je ook rode ui of prei gebruiken.
Was en snijd de tomaten in stukjes. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Maak de lente-ui schoon en snijd in stukjes.
Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak hierin de tomaat, paprika, knoflook en lente-ui een paar minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en komijnpoeder. Maak 4 kuiltjes in het groentenmengsel, breek de eieren, giet de eieren in de kuiltjes en laat ze met een deksel op de pan stollen.
Serveer met warm Marokkaans brood en gebruik het brood als bestek. Bestrooi eventueel met koriander en/of verkruimel er witte kaas over.