Thaise kokos groentensoep
Ingrediënten voor 8 personen:
- 2l water
- 4 groentebouillonblokjes
- 400 ml kokosmelk
- 4 tl komijn
- stukje fijngesneden gember of 4 tl gemberpoeder
- 2 teentjes fijngesneden knoflook of 4 tl knoflookpoeder
- 800 g ingevroren Thaise of Chinese roerbakgroenten
- 200 g mie
- sambal naar smaak
Bereiding:
Breng het water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe. Voeg de kokosmelk, komijn, gember en de knoflook toe en roer goed door. Voeg vervolgens de ingevroren groentenmix toe. Laat het 10 minuten pruttelen op een laag vuurtje. Voeg vervolgens de mie toe. Duw dit helemaal naar beneden en kook 4 minuten mee. Controleer of de noedels gaar zijn en breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de soepkommen, schep er eventueel wat sambal op en serveer.