vegetarische tagliatelle met roomsaus

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 1000 gr verse tagliatelle of 640 gram gedroogde tagliatelle
  • 800 gram ingevroren groentemix
  • Olijfolie
  • 800 gr extra champignons of paddenstoelenmix
  • 400 ml kookroom
  • 2 theelepel tijm
  • 200 gr Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • Zout en peper

Bereiding

Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, besprenkel met wat olijfolie zodat het niet aan elkaar gaat plakken en zet even apart.

Verhit een flinke scheut olijfolie en bak daarin de ingevroren groentemix en de (in plakjes gesneden) extra champignons of paddenstoelenmix.

Blijf goed roeren en bak de groentemix in ongeveer 10 minuten gaar. Breng op smaak met zout, peper en de tijm.

Voeg nu de kookroom en de helft van de Parmezaanse kaas toe aan het groenten/champignon-mengsel en roer de tagliatelle er door heen. Breng eventueel nog extra op smaak met zout, peper en tijm.

Gebruik de rest van de geraspte Parmezaanse kaas als garnering.