doneren

Help mee om voedselverspilling waardevol te maken 

Voedsel weggooien is zonde! Toch gebeurt het nog te vaak, omdat producten tegen de te-gebruiken-tot datum aanzit, omdat er één beschadigd item in de verpakking zit of omdat de kleur of vorm niet optimaal is. De voedingsmiddelen zijn dan nog prima en geschikt voor consumptie.

Wij zorgen er voor dat de overschotten weer worden gebruikt, waarbij ook jouw bedrijf  profiteert. Wij brengen je in contact met een of meer geschikte sociale organisaties, die de voedingsmiddelen gebruiken om er maaltijden mee te bereiden voor kwetsbare inwoners in de buurt. Wij zorgen ervoor dat het donatie-proces voedselveilig en volgens een vaste procedure verloopt.

Dat betekent voor jouw bedrijf:

  • geen onnodige verspilling, of laagwaardige verwerking van voedseloverschotten;
  • geen kosten voor afvalverwerking;
  • versterking van je lokale betrokkenheid;
  • versterking van de sociale cohesie in de buurt;
  • besparing van CO2 uitstoot.

Wij zorgen tevens voor publiciteit rond deze donaties zodat iedereen kan zien dat goed voedsel goed terecht komt en dat jouw bedrijf zich inzet om de wijk te steunen.

Ook voedseloverschotten waardevol maken?

Ben je enthousiast geworden over ons initiatief en wil jouw bedrijf of winkel ook voedseloverschotten doneren om sociale organisaties in de buurt of stad te ondersteunen?

Wat is er voor nodig?

Allereerst enthousiasme en motivatie van medewerkers om mee te doen. Als je contact met ons opneemt, dan komen we eerst langs om de mogelijkheden te bespreken. Daarbij gaan we onder andere na om welke voedingsmiddelen het gaat, hoe vaak, wanneer en hoe ze opgehaald kunnen worden. We vinden het belangrijk dat het proces voor zowel donor als ontvanger goed voelt en goed past, dus gaan we altijd uit van maatwerk. Na dit gesprek gaan we op zoek naar een sociale organisatie in de buurt die de producten goed kan gebruiken. Alle afspraken worden in overleg gemaakt, dus geen verrassingen.

Ook doneren? Mail of bel ons!  

Foto 12 10 18 11 50 16 scaled
Dark Orange friendly

Interesse?

Heb je vragen of wil je je aanmelden, mail of bel ons.

Voedselsurplus Schapkaart 15x21cm pdf