Sociale horeca

Welkome aanvulling

Ben jij actief in een sociaal restaurant in een buurthuis, wijkcentrum of inloophuis? En merk jij of de koks die een buurtmaaltijd bereiden dat het steeds lastiger wordt om de maaltijd betaalbaar te houden met de hoge prijzen in de supermarkt? Dan hebben wij mogelijk een oplossing.
Wij motiveren bedrijven om hun voedseloverschotten te doneren zodat wij die ten goede kunnen laten komen aan sociale restaurants, zoals die van jou. 

We snappen dat er voor de maaltijden, die zo voordelig mogelijk worden aangeboden, vaak beperkte budgetten beschikbaar zijn.

Wij kunnen er voor zorgen dat een deel van de ingrediënten van de maaltijden via donatie verkregen worden. Hierdoor hebben de koks meer ruimte in hun budget en kunnen zij uitgebreider koken of kan er bijvoorbeeld een bloemetje op tafel. 

Wat kunnen wij voor jouw sociale restaurant betekenen:

Dark Orange donation

sociale waarde geven

Impact realiseren!

Ben je geinteresseerd om voedseloverschotten te ontvangen? We onderzoeken graag samen of we in jouw gemeente aan de slag kunnen.

We zorgen er dan samen voor dat voedseloverschotten weer waardevol worden voor kwetsbare buurtbewoners in een gezonde èn gezellige maaltijd.

Purple charity kopie

Ondersteunen

Trainingen om impact te vergroten!

Wij trainen koks van sociale restaurants om in de keuken veilig met voedseloverschotten om te gaan en zo min mogelijk voedsel te verspillen.

Ook geven we workshops aan de gasten van het sociale restaurant waarin zij tips krijgen om thuis minder voedsel te verspillen. 

Icons Green meal

Recepten

Koken met impact

Koken met voedseloverschotten vraagt creativiteit en flexibiliteit van de koks. Sommige koks vinden dat een leuke uitdaging, anderen vinden dat lastig. Wij hebben heerlijke recepten laten ontwikkelen om bijvoorbeeld ingevroren panklare groentes te verwerken.