Sociale horeca

Welkome aanvulling

In de sociale horeca (de eetinitiatieven die maaltijden bereiden voor buurtbewoners in wijkcentra en buurthuizen) ontmoeten veel buurtbewoners elkaar wekelijks. Deze initiatieven voorzien in een grote sociale behoefte van vooral kwetsbare buurtbewoners, soms is dit het enige uitje dat ze hebben.

Voor de maaltijden, die zo voordelig mogelijk worden aangeboden, zijn vaak beperkte budgetten beschikbaar. Wij kunnen er voor zorgen dat een deel van de ingrediënten van de maaltijden via donatie verkregen kan worden. Hierdoorhebben de koks meer ruimte in hun budget en kunnen zij uitgebreider koken of kan er bijvoorbeeld een bloemetje op tafel.

Dark Orange friendly

Interesse?

Heeft u vragen of wilt u samen met ons onderzoeken of we in uw gemeente aan de slag kunnen om voedseloverschotten waardevol te maken, mail of bel ons.

Wij motiveren bedrijven om hun voedseloverschotten te doneren. We zoeken vervolgens naar sociale restaurants in de buurt die deze voedseloverschotten kunnen gebruiken voor hun maaltijden. Hierdoor verminderen we voedselverspilling en ondersteunen we sociale horeca: een win-win-situatie. Door de voedseloverschotten via een sociaal distributiecentrum te laten lopen, waar we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dagbesteding en perspectief op betaalde arbeid geven maken we er zelfs een win-win-win-situatie van.

Wat kunnen wij voor uw sociale restaurant betekenen:

Dark Orange donation

sociale waarde geven

Impact realiseren!

Bent u geinteresseerd om voedseloverschotten te ontvangen? We onderzoeken graag samen of we in uw gemeente aan de slag kunnen.

We zorgen er dan samen voor dat voedseloverschotten weer waardevol worden voor kwetsbare buurtbewoners in een gezonde èn gezellige maaltijd.

Purple charity kopie

Ondersteunen

Trainingen om impact te vergroten!

Wij trainen koks van sociale restaurants om in de keuken veilig met voedseloverschotten om te gaan en zo min mogelijk voedsel te verspillen.

Ook geven we workshops aan de gasten van het sociale restaurant waarin zij tips krijgen om thuis minder voedsel te verspillen. 

Icons Green meal

Recepten

Koken met impact

Koken met voedseloverschotten vraagt creativiteit en flexibiliteit van de koks. Sommige koks vinden dat een uitdaging, anderen vinden dat lastiger. Wij hebben heerlijke recepten laten ontwikkelen om ingevroren panklare groentes te verwerken.