voor gemeentes

Goed voedsel hoort niet in de afvalbak.

Terwijl er dagelijks eten wordt verspild, lukt het veel mensen niet om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Wij brengen die werelden samen door voedseloverschotten te redden en te leveren aan sociale eetinitiatieven – waar gekookt wordt voor mensen voor wie een warme en gezonde maaltijd niet elke dag vanzelfsprekend is.

Dat doen we door het initiëren van VoedselHubs en directe samenwerkingen tussen supermarkten en sociale eet-initiatieven in buurthuizen en wijkcentra. Altijd voedselveilig en met heldere afspraken.

De sociale keukens waar we mee samenwerken ondersteunen we met trainingen en hun gasten bereiken we met speciale pubquizavonden rondom het onderwerp “duurzamer eten”.

“Met de kennis & kunde & enthousiasme van VoedselSurplus leggen we in Nijmegen een goede basis voor het verder tegengaan van armoede & voedselverspilling en het bevorderen van gezond eten, welzijn en de circulaire economie.”

Maria Buur

Projectmanager, Gemeente Nijmegen