historie

Eén van de eerste koppelingen die we tot stand hebben gebracht is die tussen Plus Both en Seinpost Slinge. Hier zie je hoe mooi de supermarkt het werk van Seinpost Slinge ondersteunt.

 

We willen graag bijdragen om voedselverspilling te lijf te gaan en mooie initiatieven in onze buurt te steunen

Jeroen Zoetmulder

Filiaalmanager, Albert Heijn

Waar is het begonnen?

 
In Rotterdam-Charlois zijn we begin 2017 ons eerste project gestart. Met steun van de gemeente, de gebiedscommissie en Rabobank Rotterdam hebben we ervoor gezorgd dat in Charlois (66.000 inwoners) 8 bedrijven in 4 maanden tijd genoeg voedsel hebben gedoneerd voor 11.000 maaltijden bij lokale sociale organisaties.
  

Door het succes van dit project konden we uitbreiden naar heel Rotterdam. En vervolgens naar andere steden. De projecten worden door gemeentes ondersteund, soms met steun van het lokale bedrijfsleven.

In Rotterdam zijn we een stap verder gegaan en hebben we (i.s.m. het Leger des Heils) een VerspillingsHub opgezet. Deze Hub opereert, na een gezamenlijke opstart, nu zelfstandig onder de naam Stichting Shareaty. Kleine sociale organisaties, die de logistiek van het ophalen van overschotten bij een supermarkt en het opslaan in een vriezer niet zelf kunnen regelen, kunnen afnemer worden van deze sociale Hub.

In Nederland is dit een uniek distributiecentrum, waarbij niet alleen voedsel gered wordt en sociale organisaties ondersteund maar ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer in het ritme worden geholpen.