onze impact
Wat leveren onze activiteiten op?
Wij realiseren maatschappelijke impact op meerdere terreinen:
- Wij verminderen voedselverspilling door voedsel dat nog prima is te gebruiken, van vernietiging te redden en daarmee CO2 te besparen;
- Wij maken voedseloverschotten weer waardevol voor sociale organisaties, die maaltijden voor kwetsbare mensen in hun buurt bereiden en daarmee armoede en eenzaamheid bestrijden en de sociale cohesie in een buurt of gemeente versterken;
- Wij dragen er aan bij dat mensen voor wie het geen vanzelfsprekendheid is een gezonde, voedzame maaltijd krijgen.
Met onze projecten hebben we er vanaf 2017 voor gezorgd dat we op al deze punten resultaten hebben geboekt.
48 bedrijven
zijn verbonden om overschotten te doneren
Deze bedrijven, veelal supermarkten, doneren hun voedseloverschotten via ons aan sociale organisaties. Ze vriezen het voedsel in op de dag dat de TGT-datum verstrijkt en de sociale organisatie haalt het op .
388 ton
voedsel gered
Met elkaar zorgen de donerende bedrijven er voor dat dit voedsel weer waardevol wordt voor sociale organisaties en gered wordt van vernietiging.
56 sociale organisaties
koken met geredde overschotten
Deze sociale organisaties ontvangen voedseloverschotten via het distributiecentrum of ze halen het zelf op bij een supermarkt. Zij bereiden maaltijden voor kwetsbare mensen in hun buurt.
560.000
maaltijden zijn bereid met geredde producten
Deze maaltijden worden bereid bij sociale organisaties voor buurtbewoners die de gezelligheid en de warmte zoeken van het samen eten.
1693 ton
CO2-reductie
Minder afval betekent ook minder CO2 uitstoot. Door er voor te zorgen dat de overschotten worden geconsumeerd en niet worden weggegooid besparen we op CO2 uitstoot.