
Wokschotel met bloemkoolblad
Ingrediënten voor 4 personen:
- 350 gr noedels
- blad van 1 bloemkool
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel geraspte gember
- 4 wortelen
- 4 stengels bleekselderij
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 scheutje citroensap
- 1 snufje zout
- 100 gram gezouten pinda’s
- 3 ons kipfilet of ander vlees in stukjes gesneden.
Bereiding:
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af en zet ze opzij.
Was de bladeren van de bloemkool en snijdt eventueel lelijke stukken weg. Snijd de bladeren los en snijd de bladnerven en de stronk in dunne reepjes en laat de blaadjes zelf in iets grovere stukjes.
Verwarm de olijfolie in een wok of hapjespan. Fruit hierin de ui en voeg na een paar minuten knoflook en gember toe. Bak dit een paar minuten mee.
Voeg een paar eetlepels water toe en vervolgens de bloemkoolbladeren, -nerven, wortel en bleekselderij en wok dit enkele minuten op middelhoog vuur zodat de groenten knapperig blijven.
Voeg de sojasaus en het citroensap toe en roer goed voordat je eventueel nog zout toevoegt.
* Bak de stukjes vlees of kip met peper en zout gaar in een aparte pan en voeg ze toe (deze stap achterwege laten voor de vegetarische variant).
Meng alles met de uitgelekte noedels en bestrooi met wat gehakte pinda’s.