wokschotel met brocollisteel en oesterzwammen 

Ingrediënten voor 8 personen:

600 g broccoli-stelen
200 g ongezouten cashewnoten
neutrale olie (bijv. zonnebloemolie)
600 g oesterzwammen
2 rode ui
2 gele ui
2 stengel bleekselderij
2 puntpaprika
400 g peultjes of sugarsnaps
10 takjes selderij

Voor het sausje:
4 tenen knoflook
4 eetl. honing
8 eetl. lichte zoute sojasaus
2 eetl. zoete ketjap
2 eetl. citroensap
4 eetl. sesamolie

Snijd een plakje van het onderste van de dikke stronk af. Snijd de stronk in plakjes. Kook de broccoli 5 minuten in ruim water, giet dan af en spoel af met koud water.

Verhit de wok en rooster de cashewnoten. Blijf erbij en roer vaak, anders verbranden ze. Houd ze apart. Scheur de oesterzwammen in niet te kleine, gelijkmatige stukken en bak ze in wat neutrale olie op hoog vuur tot ze gaar zijn en bruinen. Houd ze apart.

Snijd ui, bleekselderij en paprika in halve ringen en boogjes. Haal de peultjes af. Verhit wat olie in de wok en bak deze groenten op hoog vuur tot de ui begint te kleuren. Voeg de broccoli toe. Temper het vuur en roer af en toe, zodat alles mooi gelijkmatig warm wordt, maar niet verbrandt.

Maak het sausje. Haal de zaadjes uit de pepers en snijd de pepers fijn. Pers de knoflook en meng met de pepers, de honing, de zoute sojasaus en de ketjap, de citroensap en de sesamolie. Voeg 2 eetlepels heet water toe en roer goed door. Giet de saus in de wok, voeg de cashewnoten en oesterzwammen toe en meng alles goed. Eet met rijst.